Warmtepomp

Onafhankelijk energieadvies aan huis

Mooi alternatief als uw cv ketel aan vervanging toe is.

Het overgrote deel van de huizen in Nederland wordt met aardgas verwarmd. Logisch, want wij hebben in de vorige eeuw in Groningen één van de grootste aardgasvelden van Europa ontdekt. Nu het gas begint op te raken en ook de effecten van fossiele brandstoffen op de klimaatsveranderingen duidelijk worden, wil onze overheid dat we onze woningen duurzamer gaan verwarmen. Technisch kan dat al jaren, financieel wordt dat mede dankzij subsidies ook steeds aantrekkelijker. 

Warmtepomp heeft beter rendement dan gasketel

Het kenmerk van een warmtepomp is dat deze elektriciteit gebruikt in plaats van aardgas. Een warmtepomp kan een cv ketel vervangen of ingezet worden naast een cv ketel. Daarnaast heeft een warmtepomp als voordeel dat deze ook uw woning kan koelen. Een lucht-lucht warmtepomp wordt daarom ook wel “airco” genoemd. Het rendement van een warmtepomp is tegenwoordig zo goed, dat deze prima kan concurreren met een gasgestookte cv ketel. Een warmtepomp is financieel vooral interessant als de elektriciteit zelf wordt opgewekt.

Slimmergroen begeleidt u van offerte tot installatie.

Onze adviseur kan uw vertellen wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende warmtepompen en kan u begeleiden bij het opvragen van offertes en het maken van een keuze. De overheid stimuleert de aanschaf van bepaalde typen warmtepompen door het verlenen van subsidies. Slimmergroen kan u hierover meer vertellen en regelt na installatie ook de subsidieaanvraag voor u.

Voor deze dienst betaalt u het vaste tarief van € 400,-

Zonnepanelen, warmtepomp of airco aanschaffen?
Maar weet u niet waar u moet beginnen?

Samengevat

  • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Check of uw woning geschikt is voor een warmtepomp + uitleg over verschillende warmtepompen
  • Samen brengen we uw wensen in kaart
  • Hulp bij het opvragen van offertes van warmtepompen bij verschillende aanbieders
  • Overzichtelijk vergelijk van de verschillende offertes, wat we samen bespreken
  • U maakt zelf de keuze
  • Na aanschaf helpen wij u bij de aanvraag van eventuele subsidie
  • Vast tarief van € 400,-

Niet iedere situatie is geschikt voor een warmtepomp

Warmtepompsystemen die water verwarmen werken het efficiëntst als ze ingesteld worden op het leveren van laagwaardige warmte (35-45 gr C). Dat gebeurt veelal bij het gebruik van vloerverwarming. Een buitenunit van een warmtepomp geeft geluid af, over het algemeen tussen de 50 en 60 dB. Vooral ’s-nachts kan dat in dichte bebouwing voor overlast zorgen. Dit soort aspecten maakt het belangrijk om de verschillende voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten, alvorens u de investering doet.

Slimmergroen begeleidt u bij de aanschaf van een warmtepomp

Na een kennismakingsgesprek kijken we of uw woning geschikt is voor een warmtepompsysteem. Daarna starten we het offerte traject op door bij een aantal gecertificeerde leveranciers/installateurs een maatwerk offerte op te vragen. Om ervoor te zorgen dat deze offertes voldoen aan uw wensen en met elkaar te vergelijken zijn, brengen we eerst uw kwaliteitswensen in kaart. Als u alle offertes ontvangen heeft, zetten wij deze voor u in een overzichtelijk vergelijk en komt onze adviseur dit overzicht met u bespreken. Hierna kunt u zelf een keuze maken en kan de installatie starten.  

Onze adviseur begeleidt u ook bij de subsidie aanvraag.

Voor deze dienst betaalt u aan ons een vaste prijs van € 400,- 

Hybride lucht/water warmtepomp

Hybride luchtwarmtepomp

Lucht/water warmtepomp

Bodemwarmtepomp